Zabrana kretanja od 20.00 svima, a do 20.00 dozvoljeno kretanje poljoprivrednicima starijim od 65 godina

Ispis
Objavljeno Utorak, 31 Ožujak 2020

OpcinaNova

OpcinaNova
Županijski stožer civilne zaštite produžio je do daljnjeg trajanje svih donesenih zapovijedi koje su imale primjenu do 31.3. I dalje je na snazi zabrana kretanja mlađim osobama od 18 godina i starijim od 65, uz izuzetak

poljoprivrednika i pčelara kojima je dozvoljeno kretanje od kuće do njiva u traktorima i poljoprivrednim radnim strojevima bez obzira na to imaju li više od 65 godina. Takozvani policijski sat je sad od 20.00 do 5.00 sati odnosno u tom intervalu je zabranjeno kretanje svima. Stanovnici moraju na ulici i javnim površinama poštovati epidemiološke zaštitne mjere odnosno nositi maske, šal, pamučne trake i držati se odstojanja dva metra jedni od drugih.

Općina Orašje donijela je odluku o obustavi naplate zakupnine javnih površina kao jednu od mjera u općinskoj nadležnosti koja se odnosi na ugostitelje. Financijski su pomognute javne ustanove: Dom zdravlja i Dječji vrtić Pčelica, kao i Radiopostaja Orašje, a na zamolbu Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske o dodatnom angažmanu inspektora, Općinski stožer civilne zaštite donio je Odluku o ovlaštenju općinskim inspektorima da mogu provjeravati poštivanje i izvršavanje zapovjedi Županijskog stožera civilne zašite koje se tiču radnog vremena, protoka kupaca i klijenata, mjera dezinfekcije i provođenja higijensko-epidemioloških mjera u objektima kojima je dozvoljen rad.