Digitalna pristupačnost
...

četvrtak, 06. lipnja 2024.

68 tisuća eura od hrvatskog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za prekogranični projekt Vinkovaca i Orašja
...

U Mostaru je upriličena dodjela 88 ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u vrijednosti od 4.2 milijuna eura.

Ugovore je korisnicima uručio hrvatski ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić. U ime Grada Orašja Ugovor o financiranju projekta „Zajedničkim snagama za kvalitetnije življenje“ preuzela je pomoćnica Gradonačelnika Andrijana Dujmenović. Projekt „Zajedničkim snagama za kvalitetnije življenje“ zajednički je projekt Grada Orašja i Grada Vinkovci koji su vodeći partner, a odnosni se na izgradnju vodovodne mreže u Oštroj Luki i cestovne infrastrukture u Vinkovcima i vrijedan je skoro 300 tisuća eura. Grad Orašje dobio je 67.987,58 eura, a Vinkovci tisuću i pol eura manje od tog iznosa, dok će ostatak projekta zajednički financirati.

Cilj Programa jest jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini. „Riječ je o dodjeli 88 ugovora općinama, gradovima, udrugama, organizacijama, crkvama, donosno župama i brojnim drugima s područja BiH i područja Republike Hrvatske koji su zajednički udružile snage kako bi radile na kulturnim, obrazovnim, sportskim i brojnim drugim projektima s ciljem unapređenja suradnje i zajednički stvarali dodanu vrijednost za sve stanovnike BiH i Republike Hrvatske u pograničnom području.“, istaknuo je uoči dodjele ugovora hrvatski ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.