Završen projekt: "Partnerstvo za upošljavanje u Posavini"

Ispis
Objavljeno Srijeda, 19 Rujan 2018

Zavrsen projetk ILO 2

Zavrsen projetk ILO 2
U Orašju je održana završna konferencija projekta „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“, kojeg financira Europska unija, a čija je realizacija započela 19. lipnja prošle godine. Projekt su proteklih 15 mjeseci zajednički provodili

Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle s partnerima: Općina Orašje, Služba za zapošljavanje ŽP Orašje, Srednja strukovna škola Orašje, te firme Nexus, Skele comerc i Prima VIP. Među realiziranim aktivnostima provedba su tri programa stručnog osposobljavanja za nezaposlene osobe, otvoreno je 30-tak radnih mjesta, a najmanje je 40 osposobljeno za rad na poslovima CNC operater, stolar i mesar. Pored toga  ojačano je partnerstvo lokalnih aktera na tržištu rada za kreiranje prilika za zapošljavanje, a izrađena je i Analiza tržišta rada Županije Posavske sa preporukama za unaprjeđenje upisne politike. Firma Nexus je zaposlila svih pet osposobljenih CNC operatera, dva su stolara dobili radno mjesto u firmama Skele comerc i u Hidrogradnji dok je 10 osoba zaposleno u mesnici Prima VIP, od kojih je pet ostalo u radnom odnosu, kazala je Amra Jaganjac projekt menadžerica u Nerdi. Načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić u svom uvodnom obraćanju na konferenciji izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta. „Svi partneri na projektu su pokazali da možemo ostvariti kvalitetnu suradnju i zajedno doći do ostvarenja željenog  cilja. Nadam se da će biti još ovakvih projekata kojim bi riješili veliki problem nezaposlenosti, iseljavanja i kreiranja kvalitetnih radnih mjesta“, kazao je načelnik Vincetić.

Ovaj je projekt realiziran je u sklopu Programa „Podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH”, kojeg provodi Međunarodna organizacija rada. Njegova vrijednost je veća od 170.000 EUR od čega Europska unija financira blizu 154.000 eura, što je 89,94% od ukupne vrijednosti projekta, dok je doprinos Općine Orašje 9.200 EUR, a Službe za upošljavanje Županije Posavske 8.000 EUR.

Zavrsen projekt ILO

Zavrsen projekt ILO